AlumnEI
Menu

Archief: Laatste Nieuws 2012

20 december 2011: AlumnEI twitter-account “on air”.
Als onderdeel van het realiseren van een eigen website voor het AlumnEI-platform, beschikt het AlumnEI-platform van het Europees Instituut, sinds vandaag ook over een eigen Twitter-account. We hebben een “tijdelijk” logo bedacht dat de diversiteit van onze leden en tevens mooi de kracht van onderling samenwerken symboliseert. Weet jij een beter/mooier logo voor ons Alumnei Twitter-acccount? Ben jij in staat om zoiets zelf te maken? Schroom dan niet, en mail jouw ontwerp naar info@alumnei.nl.

22 december 2011: Leuke geste voor 100e en 125e AlumnEI-lid.
In twee jaar tijd is het aantal leden van AlumnEI gestaag gegroeid. Gestart met een bescheiden aantal van 35 in het voorjaar van 2010, zijn we inmiddels doorgegroeid naar 89 enthousiaste AlumnEI-leden! De kosten voor ‘n heel jaar AlumnEI-lidmaatschap bedragen standaard € 50,–. Maar let op: Voor het 100e en voor het 125e lid ….. betalen wij zijn/haar eerste lidmaatschapsjaar.

Dus wat let je. Meld je nu aan als lid van AlumnEI. En je zult spoedig vernemen of je de gelukkige winnaar van deze SuperNietMeerNormale wervings-actie bent.

 

13 januari 2012: Groen licht voor AlumnEI-platform.
Vandaag telefonisch overleg gehad met het management van het Europees Instituut. In principe is er groen licht om door te gaan met de ontwikkeling van ons eigen AlumnEI-platform. Natuurlijk moeten nog wat puntjes op de spreekwoordelijke “i” gezet worden. En dus gaan we ons nu buigen over vragen als: Hoe gaan de definitieve menu-structuur, inhoud en lay-out vorm krijgen? En hoe gaan we het beheer regelen? Kortom: werk aan de winkel !!! Maar zoals het er nu naar uitziet, zal e.e.a. reeds binnen 1 a 2 weken geregeld zijn.

14 januari 2012: AlumnEI meteen te vinden met Google.
De website van ons AlumnEI-platform is onlangs voorzien van zogenaamde metatags. Dat zijn zoektermen waarmee Google de website analyseert en classificeert. Een en ander heeft ertoe geleid dat we inmiddels door de meeste zoekmachines vrijwel meteen “gevonden” worden. Nieuwsgierig? Gewoon zelf eens “googlen” op termen als “alumnei” of “AlumnEI”. En je ziet meteen het resultaat. Trouwens, ook ons AlumnEI-gastenboek staat inmiddels online. Wij zijn benieuwd naar je reactie. Dus wat let je? Laat eens even een berichtje achter in ons gastenboek.

6 februari 2012: Meld je aan voor de inspiratiedag voor coaches op 1 maart.
Op zaterdag 1 maart aanstaande, organiseert de Baak, ism het Europees Instituut, ‘n speciale Inspiratie-dag voor coaches en counselors. De inspiratie-dag is met name bedoeld voor oud-studenten van de Baak en het EI. De volgende onderwerpen worden aangeboden: 1: Breinbewust Coachen, 2: Theory U: Unfolding the future, 3: de invloed van de context op teams,
4: E-coaching en 5: positieve psychologie werkt.
Het Inspiratie-dag programma staat hier;
En aanmelden voor de Inspiratie-dag kan niet meer hier.

27 februari 2012: Noteer de volgende events alvast in je agenda.

DatumActiviteit
5 april 2012Workshop: De kracht van Flow (18.00 - 21.30 uur)
11 & 12 mei 2012Workshop: Begeleiden van transities
1 & 2 juni 2012Training: Teams coachen vanuit groepsdynamisch perspectief
21 juni 2012Workshop: Wheel of Life (18.00 - 21.30 uur)

29 februari 2012: De kracht van verhalen.
Wat zijn verhalen toch geweldige instrumenten om iets duidelijk te maken. Herken je de situatie waarin iemand aan je vraagt wanneer je nou eigenlijk precies een coach of counselor inschakelt? Normaal gesproken leg ik altijd geduldig uit dat je soms een steuntje in de rug nodig hebt als je wilt groeien en ontwikkelen of wanneer je een probleem hebt waar je alleen zo snel niet meer uitkomt. Het lukt me altijd wel om de rol die wij als coach/counselor hebben uit te leggen.

maar het blijft lastig om aan te geven op welk moment iemand besluit hulp te vragen. Sinds kort heb ik daar iets moois voor gevonden. Ik vertel de mensen het verhaal van de spijker”. Als die maar genoeg prikt .. Iedereen snapt direct wat ik bedoel, verdere uitleg is niet meer nodig. Lees verder …

5 maart 2012: AlumnEI-platform gaat van start !!!
Eindelijk is het zover. Vandaag vieren we (Marianne, Marijke, Martine, Pierre, Renske en Ria) een beetje feest. Immers, het AlumnEI-platform, bedoeld voor jou, (bijna) oud-student van het Europees Instituut, staat nu ècht online. Kijk eens rond in de diverse rubrieken. Je vindt er vast iets van je gading. Ons gastenboek staat natuurlijk open voor felicitaties en meer ;-).

En heb je nog suggesties, opmerkingen en/of vragen, dan vernemen we die graag via info@alumnei.nl.

25 maart 2012: Nog paar plekjes beschikbaar voor avond-workshop van 5 april.
De workshop De kracht van Flow” is onderdeel van een reeks van drie workshops die ook los te volgen zijn (de andere workshops zijn: Wheel of Life en Intentie zetten).

Alle drie de workshops vormen een onderdeel in het aanbod op het gebied van Lifecoaching of Kunst van Leven”. Lifecoaching is een vorm van coaching, gericht op het optimaliseren van het gezonde” functioneren. Bij coaching gaat het vaak om willen en kunnen, bij lifecoaching vooral om ….. Lees verder …..

12 april 2012: Introductietraining “het coachen van teams” op 1-2 juni.
Waarom functioneert het ene team goed en het andere team minder? En wat is mijn rol als coach, trainer of leidinggevende daarin? Tijdens de introductietraining Het Coachen van teams vanuit groepsdynamisch perspectief op 1 & 2 juni op Landgoed de Horst komen o.a. de volgende vragen aan bod:
— Hoe krijg je een team in beweging?
— Hoe raak je je bewust van de dynamiek die er speelt?
— Welke contexten zijn van invloed op het teamfunctioneren?
— Hoe gebruik je de verschillende communicatieniveaus?

Met deze training kun je teams leren effectiever te communi- ceren en verantwoordelijkheid te nemen voor de resultaten.
Je hebt inzicht in de effecten van jouw (coach)stijl op het team en kunt een reeks interventies hanteren. De training wordt verzorgd door Wim Goossens. Lees verder …..

16 april 2012: Interessant blog van Renske Putman online.
Is onze transactiemaatschappij killing voor het individuele wel- bevinden van werknemers? Weerspiegelen overspannenheid en burn out met name individuele problematiek of zijn het ook gevolgen van maatschappelijke verschijnselen? En wat is de rol van de transactiemaatschappij hierin? Hoe om te gaan met het verlies aan controle over de eigen functie, het gebrek aan waardering en de toename van onderlinge competitie die tot gevoelens van angst en onzekerheid leiden? En hoe gaan wij als coaches en counselors hiermee om? Deze eigentijdse vragen stelt Renske Putman aan de orde in haar blog. Lees verder …

6 mei 2012: Kom ook naar de AlumnEI-middag van 2 juni.
De AlumnEI-middag van 2 juni 2012 zal volledig in het teken staan van acquisitie. De meeste workshops over een dergelijk thema focussen op de marketing-kant ervan. Dan gaat het met name over de wie en wat vragen (wie is je doelgroep, wat is je product/dienst, wat is je tarief, etc.) De daadwerkelijke sales-kant (en hoe doe ik dat dan ….) komt vaak niet of nauwelijks ter sprake. Daar gaan we met deze door Marca van den Broek verzorgde workshop verandering in brengen. Aanmelden voor deze AlumnEI-middag van 2 juni, kan via emailadres: alumnei@europeesinstituut.nl. Wij zouden het overigens zeer waarderen als je ook een paar oud EI-studenten uit je eigen netwerk wilt attenderen op deze workshop.

4 juni 2012: Noteer de volgende events alvast in je agenda.

DatumActiviteit
21 juni 2012Workshop: Wheel of Life (18.00 - 21.30 uur)
23 juni 2012Open Dag Europees Instituut: aanmelden
29 t/m 31 augustus 2012Learning Lane: programma & aanmelden
28 & 29 september 2012Weekend Lifecoaching: programma & inschrijven

6 juni 2012: Geslaagde AlumnEI-middag op zaterdag 2 juni jl.
Welke prijs kun je nou vragen voor je coachingsgesprekken? Hanteer je verschillende prijzen? En hoe zet je sociale media in om meer bekendheid te krijgen? Dat sociale media niet meer weg te denken zijn binnen je marktbenadering als coach, daar is bijna iedereen het over eens. Focus je op ‘n heel specifieke doelgroep of is jouw (beoogde) doelgroep juist heel erg breed? Hoe kom je eigenlijk aan leads, suspects & prospects? Dit zijn zomaar een aantal vragen die nadrukkelijk aan bod kwamen tijdens de AlumnEI-bijeenkomst op 2 juni jl. Lees verder …..

12 september 2012: In het licht van de verkiezingen.
Met dank aan Renske Putman, bieden we je wederom een interessant AlumnEI-blog ter lezing, lering (ende vermaeck) aan. Zij neemt ons mee in haar eigen beschouwingen over de toenemende werkeloosheid, de stevige impact die (dreigende) langdurige werkeloosheid op mensen kan hebben en de – zeker niet onbelangrijke – rol die wij als coach / counselor in de begeleidende sfeer daarbij zouden kunnen spelen. Nieuwsgierig geworden, meer weten? Lees verder …

6 oktober 2012: Noteer de volgende events alvast in je agenda.

DatumActiviteit
1 november 2012Zorg voor Zorg
10 november 2012AlumnEI-workshop e-coaching in Driebergen/Zeist
24 november 2012Open Dag Europees Instituut

14 oktober 2012: Persoonsdynamica en e-coaching genomineerd!
De NOBCO organiseert de competitie: Coachboek van 2012. We zijn er erg trots op dat het boek Persoonsdynamica van Jan Remmerswaal en het boek E-coaching: direct aan de slag met het nieuwe coachen van Anne Ribbers en Alexander Waringa voor deze contest zijn genomineerd. Jan Remmerswaal is als docent en supervisor aan het Europees Instituut verbonden en onze Specialisatie e-coaching is een samenwerkingsverband met Anne en Alexander, gebaseerd op het gedachtegoed van hen beiden.

De auteurs van de 7 populairste boeken worden uitgenodigd om een workshop te verzorgen tijdens het NOBCO Boekenfestival. Leuk als door jouw stem Jan en Anne/Alexander hiertoe behoren! Door te stemmen maak je tevens kans om de ‘boekenkoffer’ met meer dan 40 gesigneerde boeken te winnen! Je kunt je stem uitbrengen via de website van de NOBCO.

Meer weten over: Persoonsdynamica van Jan Remmerswaal, lees verder …
Meer weten over: e-coaching van Anne Ribbers en Alexander Waringa, lees verder …

Meld je aan voor onze workshop e-coaching.
Noteer de datum van 10 november 2012 alvast in je agenda. Want dan organiseren we weer een boeiende AlumnEI-workshop. Dit keer zal het thema e-coaching” zijn. Door de toenemende aanwezigheid van internet-verbindingen met hoge download- en upload-snelheden en met de komst van van skype-en chat-programma’s en de verdergaande ontwikkeling van smartphones, tablets en laptops, heeft ook e-coaching zijn intrede gedaan. Meer weten over onze e-caching workshop? Aanmelden, klik dan hier …

Succesvolle e-coaching workshop !!!
Afgelopen zaterdag 10 november hebben we een boeiende AlumnEI-middag mogen beleven die volledig in het teken stond van het fenomeen e-coaching. Onder de inspirerende begeleiding van David Jan van Stolk (de Baak) en Jeroen Koomen (Europees Instituut) is ‘t onderwerp e-coaching bij de bijna veertig deelnemers uitvoerig onder de aandacht gebracht. Daarbij zijn o.a. vragen aan bod gekomen als: wat is e-coaching eigenlijk, hoe werkt het, wat zijn de do’s & don’ts, is het te combineren met de meer “traditionele” vorm van coaching en ligt het me wel of niet?

Ook zijn een paar handige praktijkoefeningen gedaan die ieder van ons nadrukkelijk met de bijzonderheden en wat “eigenaardigheden” van deze meer eigentijdse vorm van coaching op afstand hebben geconfronteerd. De middag is vervolgens afgesloten met een gezellige borrel met genoeg tijd en ruimte om ook weer eens met elkaar bij te praten. Je kunt de handouts van deze workshop overigens hier downloaden …

Bekijk de video over e-coaching
Belangrijke elementen van e-coaching en de ervaringen van een coachee worden in de volgende video besproken: E-coaching in vogelvlucht.

3 december 2012: Een bijzondere adventskalender …
Warmgeel licht, dapper vechtend, moe gestreden, na een lange herfst, zonnekracht, haast ongemerkt, verworden tot zwak schaduwspel …
U raadt het al: deze omschrijving past bij de laatste 4 weken voor kerst die inmiddels zijn aangebroken. En onze moederorganisatie De Baak heeft gemeend hier op geheel eigentijdse wijze invulling aan te geven. Een initiatief dat wij natuurlijk van harte ondersteunen. Lees verder …

COMPANY NAME
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio. Diam lorem auctor sit, a a? Lundium placerat mus massa nunc habitasse.
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul denlac
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul patturtul
CONTACT US
Thank You. We will contact you as soon as possible.