AlumnEI
Menu

Archief: Laatste Nieuws 2013

1 januari 2013: Een inspirerend 2013 gewenst.
Het nieuwe jaar 2013 is net begonnen, voor velen een ideale gelegenheid om oude en/of nieuwe voornemens in de praktijk te brengen. Voor ons een mooi moment om alle AlumnEI-leden en bezoekers van deze website een gezond, gelukkig en inspirerend 2013 toe te wensen! Lees verder …

Marijke, Ria, Martine, Marianne, Renske en Pierre
AlumnEI-commissie Europees Instituut.

8 februari 2013: Programma AlumnEI-bijeenkomst 23 maart a.s.
Graag nodigen we je uit voor de voorjaarsbijeenkomst van het AlumnEI-platform op zaterdagmiddag 23 maart aanstaande. Deze verdiepende bijeenkomst staat helemaal in het teken van oplossingsgericht coachen en wordt “as usual” georganiseerd op Landgoed de Horst in Driebergen.

Deze bijeenkomst is overigens wat eerder gepland dan anders. In het onderzoek dat we vorig jaar hielden, gaven jullie aan dat dit de meest geschikte maand is om iets te organiseren. We rekenen dus op een geweldige opkomst! Lees verder …

28 maart 2013: Noteer de volgende events alvast in je agenda.

DatumActiviteit
12 april 2013Coaching in Organisaties
25 mei 2013Start Specialisatie Lifecoaching
31 mei 2013Start Masterclass E-coaching

26 maart 2013: Boeiende workshop oplossingsgericht coachen.
De AlumnEI-bijeenkomst op 23 maart jl. stond helemaal in het teken van oplossingsgericht coachen. Het werd een boeiende middag met ruim veertig deelnemers. Valga Lamur heeft eerst onze kennis weer even opgefrist en is vervolgens ingegaan op de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen het domein van oplossingsgericht coachen. Na deze opfrisser zijn we zelf aan de slag gegaan met een viertal cases met alle vier een ander type coachee (bezoekertypisch, klaagtypisch en klanttypisch). Lees verder …

Speciaal voor de deelnemers aan deze workshop en overige AlumnEI-leden: de presentatie, diverse cases en overige documenten, vind je hier …

28 maart 2013: Bedankje van Enrico.
Beste AlumnEI-coaches, ik wilde jullie nog even zeer hartelijk bedanken voor de interessante gesprekken die ik afgelopen zaterdag met jullie heb mogen voeren. Normaliter ben ik niet zo van dat slappe geouwehoer. Maar het was achteraf bezien, best een goed idee van mijn baas om eens met jullie te gaan praten. Vooral het inzicht dat ik eens wat vaker tot 10 en misschien wel tot 30 zou moeten tellen en met name de vele handreikingen om dat “tot 30 tellen” nou eens daadwerkelijk in de praktijk te brengen, hebben mij heel erg geholpen.

En ik zal in het vervolg de deur toch maar ietsjes zachter dichtslaan ;-). Alleen die stomme spreuk bij jullie aan de wand, die zou ik op korte termijn toch maar eens veranderen. Wat dachten jullie van: Spanning = Stroom X Weerstand? ……… Met vriendelijke groet, Enrico.

4 juni 2013: Stuur ons jouw spreuk van de dag.
Rechtsonder op deze pagina staat een “Spreuk v.d. dag”. Mocht jij een mooi gezegde, spreuk, wijsheid of oneliner weten die ook thuishoort in deze rubriek, laat het even weten. Dan nemen we ook jouw inzending op in onze “Spreuk v.d. dag” database. Een database die inmiddels overigens al meer dan 200 spreuken bevat. Vervolgens zal jouw inzending hier (vroeg of laat) ook te zien zijn. Je kunt je bijdrage sturen naar info@alumnei.nl onder vermelding van: “Spreuk v.d. dag”. Zet er ook even bij van wie die spreuk, citaat of oneliner afkomstig is. We zien je inzending met belangstelling tegemoet.

24 juli 2013: Voor na de vakantie: een conferentie over Pesten.
Op 21 september 2013 vindt een interessante bijeenkomst met als thema “pesten” plaats. Een onderwerp waar we allemaal, zowel in de privésfeer als beroepsmatig, direct of indirect, mee te maken kunnen krijgen. Ben je een (oud) student van het Europees Instituut, dan krijg je 10% korting: (particulier tarief: €125,- . Met 10% korting betekent dit € 112,50 (incl. Lunch)). Je moet dit wel even expliciet aangeven op het formulier op de website: www.conferentieoverpesten.nl.

Een septembermiddag met Alan Seale over Transformational Presence Coachen.
Op 22 september 2013 organiseert het Eerste Huis in samenwerking met het Europees Instituut deze bijzondere kennismakingsworkshop. Transformational Presence Coachen brengt mensen naar een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling om met een ander bewustzijn naar zichzelf en hun omgeving te kijken en geeft het inzicht dat nodig is om veranderingen te laten plaatsvinden.

Tijdens deze middagworkshop met Alan leer je werken met het uitgangspunt dat alle gedachten, emoties of waarnemingen in essentie uit pure energie bestaan. Alan laat je ervaren hoe je in die energie kunt stappen en er zelf als coach mee kunt werken. Alan Seale is een bekroond auteur, goede spreker en veelgevraagd coach op het gebied van leiderschap en transformatie.

26 juli 2013: Een overzicht van bloeiende praktijken …
Het Europees Instituut biedt een speciale webpagina met een overzicht van oud EI-studenten die na afloop van hun gedegen opleiding een bloeiende praktijk hebben opgebouwd. We zijn namelijk best wel trots op deze ondernemende oud-studenten met een eigen praktijk. Ook voor geïnteresseerden in coachopleidingen is het interessant om te lezen wat oud-studenten van het Europees Instituut zoal met hun opleiding doen. Klik hier voor dit overzicht.

Wil jij je website ook vermeld hebben op de website van het  Europees Instituut? Stuur dan een beknopte E-mail naar alumnei@europeesinstituut.nl met in ieder geval de volgende gegevens:
Jouw naam
Naam van je praktijk
Eventueel specialisme
Plaats en provincie
Url van je website.

29 juli 2013: Handig, onze contactgegevens als VCard in QR-code.
Ook het AlumnEI-platform gaat met zijn tijd mee en is inmiddels redelijk thuis in het toepassen van moderne digitale technieken en applicaties. Check bijvoorbeeld  het AlumnEI-forum of het AlumnEI-kaartje. In die context is het de hoogste tijd om ook maar eens het fenomeen QR-code op www.alumnei.nl te introduceren. QR is overigens de afkorting van Quick Response. Nieuwsgierig? Maak met de QR-code app van je mobieltje een foto van de hiernaast afgebeelde QR-code en je hebt meteen de contactgegevens van het AlumnEI-platform als VCard paraat. Handig, toch?

Ubuntu symposium wordt gehouden op 10 oktober a.s.
Het symposium Ubuntu Experience! wil jou, als mens die een zinvolle bijdrage wil leveren aan de wereld waar je tegelijkertijd deel van bent, een uniek platform bieden. Een interactieve ontmoetingsplek” die professionals uit het bedrijfsleven, de wetenschap, de kunst, de politiek, de overheid en sociale instellingen bijeen brengt en die met elkaar in dialoog gaan over een weg naar deelgeverschap: de weg van geven in plaats van nemen”.Oud EI-studenten mogen gebruik maken van de korting via het aanmeldingsformulier op de website en ontvangen dan 20 euro korting op de standaard toegangsprijs. Aanmelden voor dit boeiende symposium kan hier …..

Volgende bijeenkomst AlumnEI-platform: 2 november 2013.
De najaarsbijeenkomst van het AlumnEI-platform staat in het teken van DSM5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders ). In dit wereldwijd gehanteerde classificatiesysteem voor psychiatrische ziektes aandoeningen zijn ingrijpende veranderingen doorgevoerd. Het is zaak voor jou als coach of counselor om hier goed van op de hoogte te zijn. Natuurlijk staat een inhoudelijke inleiding op het programma, maar interactie en discussie over dit onderwerp zullen centraal staan. Noteer 2 november (13-17 uur) alvast in je agenda zodat je deze boeiende middag niet gaat missen! Na de zomer ontvang je meer informatie over de inhoud van het programma.

12 oktober 2013: Europees Instituut nu ook op Facebook!
Facebook, ooit opgericht door Mark Zuckerberg in 2003, is een sociaal netwerk site voor iedereen. Tegenwoordig bestaat Facebook uit zo’n 800 miljoen profielen. Elke dag worden er ruim 700.000 nieuwe profielen bij gemaakt. En dus kon het Europees Instituut niet achterblijven. Sinds september jl. zijn wij daarom ook actief geworden op Facebook. Heb jij onze Facebook pagina al gezien? We zijn benieuwd naar je reactie! Nieuwsgierig geworden? Kijk maar eens hier …

DSM-5: Diagnostic and Statistical Manual of mental disorders.
Op zaterdag 2 november as. organiseren we weer onze halfjaarlijkse AlumnEI-middag die dit keer geheel in het teken zal staan van DSM-5.

Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom voor een kopje koffie of thee. Om 13.30 uur starten we met het programma. Ron van Deth zal jullie bijpraten over DSM-5 en aan de hand van verschillende casussen de link met jullie dagelijkse praktijk leggen. In kleinere groepen wisselen jullie vervolgens eigen ervaringen uit. We sluiten om 16.30 uur af met een borrel.

Om het maximale voor jezelf uit deze workshop te kunnen halen, dien je een aantal documenten downloaden. Als je het college DSM-4 hebt gevolgd, kun je de informatie over DSM-4 als opfrisser lezen. We verwachten overigens dat je de inhoud van deze documenten, voorafgaand aan de bijeenkomst van 2 november as., goed hebt doorgenomen.

Om toegang te krijgen tot deze documenten dien je eerst hier te klikken en daarna de via het EI verstrekte gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Je ontvangt enkele dagen van tevoren nog bericht over de ruimte waar de workshop plaatsvindt (sowieso op Landgoed de Horst in Driebergen).

Tot 2 november aanstaande! Met vriendelijke AlumnEI-groet,
Pierre, Marijke, Marianne, Martine, Renske, Ria

2 november 2013: Geslaagde AlumnEI-middag over de impact van DSM-5.
De AlumnEI bijeenkomst van 2 november stond in ‘t teken van DSM-5. Er is ten opzichte van de DSM-IV wel t een en ander veranderd, daarom goed voor coaches en counselors om hiervan op de hoogte te zijn. Dit actuele onderwerp sprak bijzonder aan. Bijna 50 oud-studenten hadden zich aangemeld. Want hoe je het ook wendt of keert, iedere coach of counselor zal vroeg of laat cli nten treffen met psychische problematiek. En wat doe je dan? Wat kan wel, wat kan niet en wanneer verwijs je? Lees verder …

Tenslotte nog dit: via Ria Stegemann, kun je als workshop-deelnemer de benodigde gebruikersnaam en wachtwoord krijgen, die je toegang geven tot de presentatie die Ron van Deth tijdens deze bijeenkomst heeft gehouden. Lees verder …

7 december 2013: Uitnodiging werkconferentie duurzame inzetbaarheid.
Noteer alvast in je agenda. Op 12 februari 2014 organiseert de Baak in nauwe samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en werkgeversvereninging AWVN een praktische werkconferentie voor ondernemers en HR-managers / DGA’s CEO / CFO’s over duurzame inzetbaarheid. Bedrijven uit het pay it forward netwerk, die al aan de slag zijn met het thema, delen hun kennis en ervaring: wat zijn effectieve maatregelen? Wat werkt in de praktijk? Deze dag zal worden voorgezeten door Arko van Brakel (CIO bij de Baak) en er zullen een aantal prominente sprekers aanwezig zijn. Om de opgedane kennis in de praktijk te brengen, zal een drietal workshops plaatsvinden. En de dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

De deelname is overigens kosteloos en wordt aangeboden door de 3 samenwerkende partijen. Behoor jij tot de doelgroep of ken je iemand anders in jouw organisatie die hierbij graag aanwezig wil zijn? Lees dan deze uitnodiging en meld je collega of jezelf aan.

10 december 2013: WinterBaak Winning Teams. Kom jij ook?
Hoe creëer je een geïnspireerd en goed op elkaar ingespeeld team? Schrijf je in voor WinterBaak Winning Teams en je weet er alles van! Een compact programma (7-10 januari 2014) onder leiding van Wim Goossens en Ellen van Dam met inspirerende extra’s! Zoals bijvoorbeeld een avondprogramma met Manfred van Doorn. De WinterBaak Winning Teams is bedoeld voor managers/leidinggevenden die een team aansturen, projectmanagers, adviseurs en interne en externe coaches, die hun teams graag willen begeleiden naar een grotere effectiviteit, daadkracht en interne samenhang.

Het is soms moeilijk te begrijpen waarom een team het ene moment “in flow” is en het andere moment hapert. Je leert in dit programma gebruik te maken van de kracht van een groep of team en deze te begeleiden in het leerproces om zichzelf effectief te sturen in werken en leren. Wat je vooral leert is het herkennen en beïnvloeden van groepsprocessen en teamdynamieken die in het team een rol spelen. Daarbij leer je jezelf neerzetten als een teamleider die zichzelf als instrument effectief en authentiek kan presenteren.

COMPANY NAME
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio. Diam lorem auctor sit, a a? Lundium placerat mus massa nunc habitasse.
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul denlac
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul patturtul
CONTACT US
Thank You. We will contact you as soon as possible.