AlumnEI
Menu

Archief: Laatste Nieuws 2014

1 januari 2014: Een saamhorig 2014 gewenst.
Het nieuwe jaar 2014 staat alweer voor de deur, voor velen ‘n ideale gelegenheid om oude en/of nieuwe voornemens in de dagdagelijkse praktijk te brengen. Voor ons een mooi moment om alle AlumnEI-leden en bezoekers van deze website een gezond, gelukkig maar bovenal een heel saamhorig 2014 toe te wensen! Lees verder …

Marijke, Ria, Martine, Marianne, Renske en Pierre
AlumnEI-commissie Europees Instituut.

10 maart 2014: Vernieuwd programma-aanbod Kunst van Leven.
Levenskunst vraagt nadrukkelijk om aandacht voor zowel het positieve als het negatieve en doet een beroep op je vermogen om eigen keuzes te maken die passen bij wie je in wezen bent. Een levenskunstenaar is daardoor in staat om in voor- en tegenspoed het leven te omarmen. Dit vermogen kun je zelf ontwikkelen. Hoe doe je dat en hoe kun je hierin anderen ondersteunen?

Het programma-aanbod ‘Kunst van Leven’ is onlangs vernieuwd; van korte workshops waarin je zelf de balans tussen jouw levensgebieden goed onder de loep kunt nemen tot aan ‘n nieuwe leergang positief existenti le coaching waarin je leert om binnen je (vrijwilligers)werk beter te kunnen omgaan met diverse levensvragen en die te begeleiden. Je bent van harte welkom bij een van de introductieworkshops. Wil je meer weten, lees verder …..

Meld je aan en doe mee: AlumnEI sales workshop op 29 maart a.s.
Je hebt je opleiding aan het EI (bijna) afgerond en bent vaak al een tijd aan het werk als coach en/of counselor of je combineert je praktijk in opbouw wellicht nog met een andere baan. Of misschien overweeg je om op termijn een eigen coachingspraktijk te beginnen. Hoe kom jij aan jouw (waardevolle) klanten en kwalitatieve omzet? Zou je je netwerk en klantenbestand willen uitbreiden of tips willen krijgen hoe je acquisitie anders zou kunnen aanpakken? Doe dan mee met de AlumnEI sales workshop van 29 maart a.s. die in het teken zal staan van “sales, sales, en nog eens sales . Meer weten? Lees verder …

Documenten ter voorbereiding.
Als deelnemer aan deze sales workshop, kun je via de volgende link terecht bij alle documenten die je nodig hebt voor ‘n tijdige en optimale voorbereiding. Om alvast een stevig voorproefje te geven: Zichtbaar zijn is cruciaal voor sales! Hoe zichtbaar ben jij eigenlijk met jouw acquisitie-activiteiten? Nieuwsgierig geworden? Klik dan eens op het plaatje hiernaast en inventariseer eens goed voor jezelf welke van al die activiteiten jij nu al onderneemt en hoe intensief je dat doet.

27 maart 2014: Coaching Magazine editie 11 is uit!
Op zoek naar nieuwe inspiratie? Abonneer je dan op het gratis online Coaching Magazine. Dit magazine biedt een podium voor iedereen die coaching in organisaties naar een hoger plan wil tillen. Laat je inspireren door interne coaches, experts en columnisten. Het Coaching Magazine verschijnt 3-4 keer per jaar en is een coproductie van de Baak en het Europees Instituut. Hoe buigen we (werk)stress en burn-out om naar vitaliteit? dat is een vraag die veel coaches, HR-professionals en heel wat leidinggevenden bezig houdt. Het Coaching Magazine, editie 11 staat in het teken van dit thema. Meer weten? Lees verder …

31 maart 2014: Geslaagde AlumnEI workshop over het thema Sales …
Ruim 40 oud-studenten hebben zaterdagmiddag 29 maart de AlumnEI workshop met als thema: “sales, sales en nog eens sales” bijgewoond. Van tevoren was al het nodige huiswerk verricht. De deelnemers werden door Pierre Linssen en Myriam de Roo aan de hand van de sales trechter meegenomen hoe ze waardevolle klanten kunnen krijgen. Presentaties, afgewisseld met oefeningen en natuurlijk de afsluitende borrel vormden bij elkaar een geslaagde lentemiddag. De Prezi-presentatie en een uitvoeriger PDF-document als naslagwerk, kun je via de volgende pagina bekijken c.q. downloaden.

2 april 2014: Extra webinars als follow-up van Sales workshop.
Deelnemers aan deze AlumnEI sales workshop die de komende periode verder aan de slag willen gaan, krijgen nog de gelegenheid om een of meerdere verdiepende webinars te volgen. Ook leden van ‘t AlumnEI- platform die door omstandigheden niet in de gelegenheid waren om de bijeenkomst op 29 maart bij te wonen, maar toch ook graag meer willen weten over het verkrijgen van waardevolle opdrachtgevers, kunnen zich eveneens voor deze verdiepende webinars inschrijven. Voorwaarde is echter wel dat je eerst de voorbereidende opdrachten hebt gemaakt en de uitgebreide presentatie van de sales workshop hebt bestudeerd.

Data van de geplande webinars.

Datum, tijdstipOnderwerp
08 april, 21.00 – 22.30 uurLeads & Suspects
15 april, 21.00 – 22.30 uurLeads & Suspects
09 april, 21.00 – 22.30 uur(Hot) Prospects
16 april, 21.00 – 22.30 uur(Hot) Prospects
10 april, 21.00 – 22.30 uurOpdrachtgevers
17 april, 21.00 – 22.30 uurOpdrachtgevers

8 april 2014: Oproep, wie meldt zich aan voor Talent Coaching?
Het Europees Instituut werkt al enige tijd samen met De Nationale Denktank, waar studenten vanaf ‘t tweede jaar heel gericht coachings- ervaring kunnen opdoen. Graag brengen we daarom ook Talentcoach bij jullie onder de aandacht. Talentcoach is een social profit organisatie. Het verzorgt kleinschalige projecten waarin coaches kwetsbare mensen helpen de eigen kracht te (her)vinden en aanwezig talent te ontdekken. Met name voor de regio Den Haag en Rotterdam worden momenteel vrijwilligers gezocht. Iets voor jou?

Je krijgt er geen vergoeding voor, maar Talentcoach biedt je wel een tweedaagse training en intervisie. Begin mei worden verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd. We juichen het initiatief van Talentcoach van harte toe en brengen deze mogelijkheid graag onder jullie aandacht. Alle informatie (ook over de aanmelding) kun je vinden op de site van deze organisatie: www.talentcoach.nl. Meer weten?
Bekijk hier een beknopte flyer van Talent Coaching;
Bekijk hier de uitgebreide brochure van Talent Coaching.

1 juli 2014: Wat wordt het thema van de AlumnEI najaarsbijeenkomst?
Voor de AlumnEI najaarsbijeenkomst op zaterdagmiddag 8 november hebben we inmiddels een drietal mogelijke onderwerpen geselecteerd:
— A: Werkstress en het voorkomen van burnout.
— B: ACT (Acceptance and Commitment Therapy).
— C: Rouw en verliesverwerking.
Dus noteer zaterdagmiddag 8 november alvast in je agenda! Trouwens, welk thema het ook gaat worden, je krijgt, net als bij de voorgaande workshops, een paar weken van te voren weer de nodige informatie om vooraf al te bestuderen. En nou komt het: jij kunt dit keer mee bepalen welk thema tijdens onze workshop van 8 november centraal zal staan door even aan te geven welk onderwerp jouw voorkeur heeft. Om jouw favoriete thema aan te geven, klik hier …..

6 september 2014: Noteer de volgende events alvast in je agenda.

DatumActiviteit
4 oktober 2014Inspirerende Gesprekkendag voor Loopbaancoaches
8 oktober 2014Webinar Introductie De Nieuwe Loopbaanprofessional
30 oktober 2014Webinar Introductie Winning Teams
8 november 2014Start Leergang Positief Existentiële Coaching
13 november 2014Professionaliseringsdag ’Werk maken van bevlogenheid’
14 november 2014Start Masterclass E-coaching
22 november 2014Professionaliseringsdag Teamcoaching: weerstand begeleiden

Werkstress wordt thema AlumnEI-bijeenkomst 8 november.
Tijdens de zomermaanden konden AlumnEI-leden hun stem uitbrengen voor het onderwerp van de najaarsbijeenkomst op 8 november. Dank voor de vele reacties! Uiteindelijk hebben 46 personen het enquête-formulier ingevuld. En het thema werkstress, overspannenheid en het voorkomen van burn-out” is als meest favoriete onderwerp uit de bus gekomen. We werken op dit moment aan de verdere invulling van onze najaarsbijeenkomst. Zodra het programma rond is, ontvang je de definitieve uitnodiging. En op www.alumnei.nl zul je voor eind september de voorbereidende informatie vinden.

Aanmelden voor de workshop werkstress en burn-out.
O ja, vergeet niet om 8 november alvast in je agenda te zetten. Wil je je aanmelden voor deze boeiende workshop, dat kan. Stuur dan een e-mail naar alumnei@europeesinstituut.nl. Ken je toevallig oud-medestudenten die nog geen lid zijn van het AlumnEI-platform? Attendeer hen dan ook eens op www.alumnei.nl en op de mogelijkheid om zich via deze link als lid aan te melden.

5 oktober 2014: AlumnEI-middag over werkstress en burn-out.
Leona Aarsen verzorgt de AlumnEI-workshop werkstress en burn-out” op zaterdag 8 november. Zij heeft een boeiende workshop voor ons samengesteld waarin theorie aan bod komt maar waarbij de deelnemers zeker ook zelf aan de slag gaan met dit thema. Leona is trainer, coach en counselor. Ze heeft jarenlange ervaring als HR-professional. Vanuit haar eigen bedrijf faciliteert ze de bevlogenheid van hoogopgeleide professionals en teams. Als je je aangemeld hebt (zie daarvoor hieronder), kun je met de ontvangen gebruikersnaam en wachtwoord, via de volgende link aan de slag met de gewenste voorbereiding van deze boeiende workshop. Lees verder …

10 november 2014: Geslaagde workshop over werkstress & burn-out.
Afgelopen week was een themaweek van de Nederlandse overheid met betrekking tot het eigentijdse en actuele topic: werkstress & burn-out. En laat dat nou precies het onderwerp geweest zijn waar Leona Aarsen van anderzverder ons zaterdagmiddag 8 november uitvoerig over ge nformeerd heeft. En nog belangrijker: ze heeft ons, we waren met meer dan 50 personen aanwezig, goed aan het werk gezet met een aantal praktische en inzichtgevende oefeningen. Deelnemers kunnen met de hen bekende gebruikersnaam en wachtwoord, de presentatie van Leona en literatuurlijst downloaden. Lees verder …

14 november 2014: Blog, communicatie is altijd en overal …
Je zult vast wel weten dat “het internet” in Nederland pas medio jaren 90 van de grond is gekomen. Destijds was het nauwelijks mogelijk om altijd “online” te zijn. Wilde je verbinding met het internet krijgen, dan moest je in die dagen via een, al dan niet in je PC ingebouwd modem, eerst verbinding maken met je telefoonlijn. En zo”n verbinding was ook nog eens hartstikke traag en duur. Rond de millennium-wisseling, werd het allemaal al wat beter. Steeds meer mensen kregen thuis een ADSL- of kabelinternet- aansluiting waardoor je, aanvankelijk weliswaar met relatief weinig bandbreedte, altijd online kon zijn. Lees verder …

COMPANY NAME
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio. Diam lorem auctor sit, a a? Lundium placerat mus massa nunc habitasse.
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul denlac
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul patturtul
CONTACT US
Thank You. We will contact you as soon as possible.