AlumnEI
Menu

Video's

Op deze pagina zullen we regelmatig een aantal interessante video’s laten zien die als overeenkomst hebben dat ze op de een of andere manier iets met het coachings- en counselingsdomein te maken hebben. Veel kijk- en luisterplezier gewenst!
Weet jij nog een mooie video?
D
an houden wij ons graag voor je tip aanbevolen. Stuur je suggestie, voorzien van de betreffende link, even naar info@alumnei.nl en vermeld er ook meteen bij wat jij zo bijzonder vindt aan het betreffende filmpje. Als er dan ook nog een link is met coaching & counseling, dan zorgen wij voor een spoedige plaatsing in deze AlumnEI video-corner.

 

10 januari 2018: Durf jij in de spiegel te kijken?
Heb jij dat nou ook? Herken je dat? Elke keer als je een specifiek video-fragment via youtube wilt afspelen, word je eerst “getracteerd” op een irritante portie reclame. Vaak een enkel spotje, soms meerdere achter elkaar. Meestal kun je na een paar tellen al op “skip ad” klikken en af en toe moet je eerst een complete reclame-spot “uitzitten”, alvorens het filmpje van je eigen keuze te kunnen bekijken.

Meestal baal ik ervan, maar … toch neem ik zo’n advertentie voor lief omdat ik nou eenmaal graag de content die na dat spotje komt, wil zien. Maar heel soms gebeurt er iets bijzonders: Dan land je opeens in een reclamespot die meer de moeite waard is om te bekijken dan het video-fragment waar je initieel voor hebt gekozen. Vandaag was voor mij zo’n uitzonderlijk moment. Ik wil dat moment graag met je delen. Kijk en luister hieronder verder …

3 juli 2017: Heleen Hordijk en haar visie op coaching.
Heleen Hordijk, directeur van Europees Instituut De Baak geeft in de onderstaande video kernachtig haar visie op coaching weer. Aan bod komen daarbij aspecten als: Dat je coach ook zelf een instrument bent. Dat coaching gaat over persoonlijke leiderschap, zowel bij coachee als coach. Dat het mooi is om te zien hoe cursisten van het EI in de loop van hun opleiding doorgaans steeds meer regie en zelfsturing over hun persoonlijk (en zakelijk) leven nemen.

Maar ook dat haar eigen enthousiasme en gedrevenheid gevoed worden door de persoonlijke groei die zij vrijwel dagelijks bij aspirant-coaches in opleiding mag ervaren. En dat ze keer op keer ervaart dat aan het EI afgestudeerde coaches een zekere stevigheid en eigenheid laten zien, iets waar ze trots op is.

27 februari 2017: Monique over het verschil tussen coaching en counseling.
Enige weken geleden is Monique van Neutegem, een van de leden van het AlumnEI-team, gevraagd voor het programma LifeStyleXperience van RTL4 om in een item van 2 minuten aan de kijker het verschil uit te leggen tussen een coach en een counselor. Daarnaast had ze de vrije hand om een boodschap de wereld in te brengen. Daarbij heeft Monique gekozen om een lans te breken om coaching en counseling voor iedereen toegankelijk te maken. Onlangs was de betreffende uitzending en inmiddels is het beeldmateriaal beschikbaar voor verdere publicatie. Een herhaling van het programma, waarin het item nogmaals wordt getoond is op zaterdag 4 maart a.s. om 15.10 uur op RTL4.

6 februari 2017: Met dank aan Ellis van Mameren: Validation.
Het is alweer bijna vijf maanden geleden dat we op 10 september jl. onze eerste AlumnEI Voor & Door middag hebben georganiseerd met in totaal zo’n 30 deelnemers. Het centrale thema van die middag: Wat raakt jou? Wat inspireert jou? Waar geloof jij in? Wat is jouw passie- of inspiratieverhaal? Wat zijn jouw drijfveren? Een van de mooie pareltjes van die bijzondere middag is het onderstaande video-filmpje dat Ellis van Mameren tijdens haar verhaal destijds met ons heeft gedeeld. Hoogste tijd om deze video ook eens met jou te delen!

En helemaal mooi als je deze bijzondere video ook eens met een aantal collega’s, vrienden of familie wilt delen. Laat je ons via het AlumnEI-gastenboek eens weten wat je van deze video vindt?

COMPANY NAME
Dolor aliquet augue augue sit magnis, magna aenean aenean et! Et tempor, facilisis cursus turpis tempor odio. Diam lorem auctor sit, a a? Lundium placerat mus massa nunc habitasse.
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul denlac
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul patturtul
CONTACT US
Thank You. We will contact you as soon as possible.